Jac. Gazenbeek

Vignet Jac.Gazenbeek stichting

In Lunteren, waar ik al jaren kom, staat een klein ‘museumpje’. Het staat tjokvol zaken als opgezette dieren en oude gereedschappen. Alles wat in dat museumpje staat heeft te maken met Jac.Gazenbeek.

Als geen ander heeft Jac.Gazenbeek de Veluwe beschreven en de gewoonten en gebruiken van de oude Veluwenaars opgetekend en in beeld gebracht. In 1991 is er een stichting opgericht die als doel heeft het uitdragen van het gedachtengoed van Jac. Gazenbeek en anderzijds zich inzetten voor het behoud van het streekeigene van de Veluwe. Door te wijzen op het mooie en waardevolle van de natuur en cultuur van de Veluwe wil de stichting beleving en bescherming ervan als het ware uitlokken. De relatie tussen de mens en zijn omgeving staat hierbij centraal. Die stichting beheert het museumpje waar ik het over heb. Officieel heet het Jac.Gazenbeekcentrum.

Het Jac.Gazenbeekcentrum

Naast het Jac.Gazenbeekcentrum is er een blad (De Veluwenaar) dat twee keer per jaar uitkomt en een website.
Die website is gebouwd door René Gerritsen die de site tot voor kort ook onderhield. Maar daar heeft René eigenlijk geen tijd voor. Daarom werd er een oproep in het blad gezet waarin om een webmaster werd gevraagd.

Omdat ik de stichting een warm hart toedraag (we hebben bijna alle boeken van Jac.Gazenbeek in de kast staan) heb ik mezelf aangeboden. Dus sinds kort ben ik de webmaster van www.gazenbeekstichting.nl. Tot op heden heb ik alleen maar even gekeken hoe de site is opgebouwd. Het is grappig om te zien hoe iemand anders de mappenstructuur van een site opzet. Wel even wennen, misschien ga ik dat in de toekomst aanpassen.

Ideeën voor de site heb ik genoeg. Het ‘winkeltje’, waar de uitgaven van de stichting te koop zijn, kan worden aangepast aan de eisen van vandaag en een blog waar de artikelen uit De Veluwenaar terug te vinden zijn lijkt me een welkome aanvulling. Kortom, voorlopig hoef ik me niet te vervelen.

Advertentie

Geplaatst6 juli 2012 doormarjaap inAlgemeen

Getagged met , ,

%d bloggers liken dit: