Tandartsenpraktijk Sloten – I –

De laatste tijd ben ik, op z’n zachtst gezegd, niet erg actief geweest op deze blog. Deels komt dat door “persoonlijke omstandigheden”  maar de voornaamste reden is de site van een Friese tandarts.

Tandartsenpraktijk Sloten (Toskendokterspraktyk Sleat) had een nieuwe website nodig. Die site moest voldoen aan de volgende eisen:

  1. De site past bij de praktijk.
  2. De site is ook mobiel (op een iPhone) te bekijken.
  3. Content is eenvoudig zelf aan te passen.
  4. De kleuren van Sloten (geel-rood-blauw) komen in de site terug.
  5. Cliënten kunnen on-line aan controle afspraak maken.

Om aan de eerste eis te voldoen ben ik een paar keer gaan rondkijken in de praktijk. Wat me het meeste opviel is dat er met de patiënten vaak Fries werd gesproken. Mijn voorstel om de site tweetalig te maken (Nederlands en Fries) sneuvelde al snel omdat het Fries door de meeste mensen wel wordt gesproken maar niet wordt geschreven. Om er toch iets mee te doen is de kop van de website wel tweetalig. Het Nederlands verandert langzaam in het Fries en omgekeerd.

Normaal gesproken doe je zoiets met Flash maar dat was in dit geval onmogelijk omdat er dan niet voldaan zou worden aan eis 2. Een iPhone ondersteund geen Flash. Daarom is in dit geval gekozen voor jQuery. Een prima alternatief en nog gratis ook. De maat van de site is dusdanig  dat een smartphone er geen moeite mee heeft.

Aan eis nummer 3 is voldaan door alle pagina’s in feite uit twee pagina’s te laten bestaan. Een buitenkant waar de kop, de navigatie, de onderbalk enz. op staan en een content-pagina die voornamelijk uit tekst bestaat.  De content pagina kan met een eenvoudige editer (bijv. kompozer of, desnoods, notepad) worden aangepast.

Ook eis nummer 4 is ingewilligd. De kop van de site is grotendeels geel en de achtergrond van de teksten op de site is blauw. Rood wordt als steunkleur gebruikt en komt ook terug in de kop. Daarin is de helft van de tijd de vlag van Sloten te zien.

Eis nummer 5 was de makkelijkste. De praktijk maakt al langer gebruik van een webagenda dus het maken van een iframe was voldoende.

Het eindresultaat zie je hieronder.

www.tandartssloten.nl

Klik om naar de site te gaan

Advertentie

Geplaatst17 november 2011 doormarjaap inAlgemeen

Getagged met ,

%d bloggers liken dit: