De ideale PC – 6 | Avira AntiVir


Helaas is een PC vandaag de dag niet compleet zonder een verzamelingetje programma’s die het tegen de boze buitenwereld opnemen.  Antivirus software zou voor iedereen eigenlijk het eerste geïnstalleerde programma moeten zijn op een nieuwe PC. Er zijn veel gratis antivirus programma’s te vinden die een computer kosteloos beschermen. Welke het beste is valt niet echt te zeggen, persoonlijke smaak speelt bij de keuze van antivirus software een grote rol.

Allereerst moet een antivirus programma effectief zijn. Dat wil zeggen dat het doet wat het doen moet met zo min mogelijk valse meldingen. Omdat de programma’s steeds geüpdatet worden is het, voor een leek, erg moeilijk te bepalen of een bepaald programma effectiever is dan een ander bepaald programma. Gelukkig worden de diverse programma’s regelmatig aan vergelijkende tests onderworpen. Zo’n test is natuurlijk een momentopname maar als een anti-virus programma regelmatig in de top eindigt is dat natuurlijk wel een aanwijzing.

Bedieningsgemak is ook belangrijk. Bijvoorbeeld Nederlandstalig of weinig meldingen waar op gereageerd dient te worden.

En dan kan een slechte ervaring ook nog de reden zijn om een bepaald programma niet te gebruiken. Zo was ik in november 2008 het slachtoffer van een slechte update van AVG waardoor mijn Windows beschadigd raakte. Een soortgelijke blunder maakte AVG in december 2010 . Voor mij is dat meer dan genoeg reden om nooit meer AVG te gebruiken.

Tegenwoordig gebruik ik Avira AntiVir Personal Free. Een hele mond vol voor een prima anti-virus programma. Het is een degelijk Duits programma, zonder overbodige toeters en bellen. Het biedt niet alleen bescherming tegen virussen maar het programma detecteert ook rootkits, dialers, spyware en trojans. Het komt altijd goed uit vergelijkende tests en de virus definities worden regelmatig geüpdatet.

Een nadeel is wel dat dat het geen aparte mailscanner heeft maar omdat ik toch met Gmail werk is dat geen probleem. En mocht een mailbijlage onverhoopt toch besmet zijn beschermt Avira mijn computer zodra ik het besmette bestand heb gedownload.

klik om te vergroten

Webstite http://www.avira.com/
Bestandsgrootte 47.48 mb
Versie 10.0.0.611
Laatste update 1 februari 2011
Licentie Freeware
Windows 32/64-bit 2000/XP/Vista/7
download: klik hier om naar de downloadpagina te gaan
Let op, het downloaden begint direct.
Op de download pagina staat reclame voor de
betaalde versie.
Advertentie

Geplaatst7 maart 2011 doormarjaap inAlgemeen, De ideale PC, Freeware, Software

Getagged met , , ,

%d bloggers liken dit: