De ideale PC – 4 | Widgets

 

 

Er zijn een paar dingen die ik altijd snel wil weten:

  • hoe laat het is
  • wat voor weer het buiten is
  • de belasting van mijn processor

Daarom heb ik drie widgets op m’n bureaublad staan. Widget  is het engelse woord voor ‘dingetje’ en inderdaad, het zijn drie dingetjes.
Er zijn veel manieren om widgets op je bureaublad te krijgen. De meest bekende zijn Gadgets van Google Desktop maar om die te gebruiken moet je Google Desktop instaleren. De firma Google weet al heel veel van mij: ik gebruik o.a. Gmail, Google calender en Google Docs, ik heb een Android telefoon en mijn internet favorieten hou ik bij op Google Bladwijzers.
Maar het gaat me echt een stap te ver om de heren uit Mountain View toegang te verlenen tot de harde schijf van mijn computer. Ik wil zelf nog een beetje bepalen wat ze mogen weten en wat niet. Dus Google valt af.
Veel andere widget-‘leveranciers’ werken met een sidebar (die wil ik niet) of leveren, geheel gratis, spyware mee.
En dan is er natuurlijk DesktopX, echt fantastich wat daar mee kan, maar het kost minimaal $14,95 en ik ben nu eenmaal een erg zuinige Hollander.
Blijft over: Yahoo!Widgets.  Ze hebben voldoende keus, er zijn meer dan 1000 verschillende widgets op hun site te vinden.
Als je precies wilt weten hoe je daar mee om moet gaan kan je het beste dit artikel van Computer totaal lezen.
De widgets die ik zelf gebruik zijn:

Arlo Rose

Het is opvallend dat alle drie door mij gebruikte widgets gemaakt zijn door Arlo Rose, de man die aan de wieg heeft gestaan van Konfabulator.
Konfabulator is later, inclusief Arlo, overgenomen door Yahoo en heet sindsdien Yahoo!Widgets. Puur toeval, ik heb ze er niet op uitgezocht.

Webstite http://widgets.yahoo.com/
Bestandsgrootte 15.1 mb
Versie 4.5
Laatste update 21 augustus 2010
Licentie Freeware
Windows 32/64-bit 2000/XP/Vista/7
Systeemvereiste: min. 512 mb ram
download: klik hier om naar de downloadpagina te gaan
Advertentie

Geplaatst4 maart 2011 doormarjaap inDe ideale PC, Freeware, Software

Getagged met , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: