De ideale PC – 1

Johan Cruijff heeft eens gezegd: “Elk nadeel heb z’n voordeel.”  De selfmade filosoof  had het toen weliswaar niet over het crashen van een computer maar toch moest ik een paar keer aan die uitspraak denken terwijl ik bezig was mijn geliefde desktop weer aan de praat te krijgen.
Op één of andere manier was mijn Windows dusdanig beschadigd dat het niet meer opgestart kon worden dus de enige oplossing was het originele CD-tje opzoeken en XP opnieuw installeren. Ik heb nog heel even gedacht over upgraden naar Windows 7 maar waarom zou ik dat doen? XP is één van de beste versies van Windows en dat moet voor Windows 7 nog bewezen worden.
Gelukkig ben ik jaren geleden zo verstandig geweest om de harde schijf in tweeën te delen dus mijn bestanden waren niet weg. Maar de meer dan tweehonderdvijftig programma’s wel!
Meer dan 250? Ja. In de loop der jaren heb ik veel bèta testen gedaan en daar heb ik een hele zeelt licenties aan overgehouden. Maar als je me vraagt of ik al die programma’s nog steeds gebruik is het antwoord ‘nee’. Dus dit was een uitgelezen kans om eens goed op een rijtje te zetten welk programma wel en welk programma niet voor herinstallatie in aanmerking kwam. Dat uitzoeken was leuk maar wel een heleboel werk. Om dat niet nog een keer te hoeven doen (het risico zit er in, per slot van rekening wordt m’n Packerd Bell een dagje ouder) heb ik besloten om over alle programma’s die ik in gebruik heb, inclusief de hulpprogjes en extenties, iets te schrijven op de weblog. Handig als handleiding als m’n computer nog een keer crasht en misschien heeft iemand anders er ook iets aan. Ik ga proberen iedere dag een nieuw stukje op de blog te zetten zodat alle stukjes bij elkaar staan.

Posted 28 februari 2011 by marjaap in Algemeen, De ideale PC, Software

Tagged with ,